Porsche Inter Auto Hungaria Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. Új motorok és tökéletesített belső tér a továbbfejlesztett SEAT Leonban
2024.06.03.
Újdonság a SEAT-tól

Új motorok és tökéletesített belső tér a továbbfejlesztett SEAT Leonban

A SEAT Leon műszaki és technológiai újításon megy keresztül. Újmotorokat kap – köztük egy új 1.5 TSI motorral és a plug-in hybrid motorok új generációjával –, valamint tökéletesített digitalizációt a vezetőtérben az 5 ajtós és a kombi változatban egyaránt.

leon


„A SEAT Leon továbbra is kulcsfontosságú a márka stratégiájában, sikeres pályán haladva és új technológiákkal felvértezve” – számolt be Wayne Griffiths, a SEAT vezérigazgatója. „A bővített motorválaszték, amely az új generációs plug-in hybrid motorokat és a digitális technológiákat is felöleli, továbbra is a fejlődés útját követi.”

A SEAT Leon továbbra is a márkastratégia alappillére. Számos erőátviteli rendszerrel kapható, négy különböző technológiával: TSI (benzin), eTSI (lágy hibrid), TDI (dízel) és PHEV (hálózatról tölthető hibrid) motorral. Összesen hét különböző erőátviteli rendszer használatos 115 lóerőtől (85kW) 204 lóerőig (150 kW).

Kizárólag négyhengeres motorokkal rendelhető: 1.5 TSI (benzin, mild-hybrid és plug-in hybrid) vagy 2.0 TDI (dízel) változatban.

A SEAT Leon belépési pontja az új 1.5 TSI motor (korábban: 1.0 TSI), amely 115 LE/85 kW (+5 LE/4 kW) teljesítményre, illetve 220 Nm nyomatékra (+20 Nm) képes és 6 sebességes kézi sebességváltóhoz kapcsolódik.  Széndioxid-kibocsátása 120–132 g/km, üzemanyag-fogyasztása pedig 100 km-en 5,3–5,8 liter a hivatalos WLTP vizsgálati ciklus szerint.

leon
leon

Két mild-hybrid opcióval is elérhető (eTSI): 1,5 literes 115 LE (85 kW) teljesítményű és 150 LE (110 kW) teljesítményű változatban, kizárólag 7 sebességes DSG váltóval. A belsőégésű motorhoz 48 V-os mild-hybrid technológiát társít, amely nemcsak a villamosításból adódó hatékonyságot szavatolja, hanem a kényelmet is.

A SEAT Leonhoz immár elérhető a plug-in hybrid motorok új generációja is 204 LE (150 kW) teljesítménnyel és 350 Nm nyomatékkal. Ez a modellvariáns egy 1,5 literes TSI 150 LE (110 kW) benzinüzemű motort, egy 115 LE (85 kW) teljesítményű villanymotort és egy 19,7 kWh-s lítiumion-akkumulátorcsomagot foglal magában. Ezzel a kombinációval a SEAT Leon tisztán elektromos hatótávolsága pedig több mint 100 km-re nő. Ha pedig az akkumulátort fel kell tölteni, a járművezetők már akár 50 kW teljesítménnyel is megtehetik egy DC gyorstöltővel, ill. 11 kW-tal otthon váltakozó áramú fali töltőkészülékkel.

leon

A SEAT Leon külső megjelenésében is technológiai újításokat hoz: az új, opcionális Matrix LED fényszórók először vannak jelen a SEAT ferde hátú autóján.

A SEAT Leon belső tere új alapokra helyezi a digitalizációt a továbbfejlesztett kezelőfelülettel (HMI), amely a digitális vezetőtérben (10,25”) ölt testet a kormány mögött, illetve a nagyobb, 10,4”-os standard (korábban: 8,25”) vagy a 12,9”-os infotainment rendszerben – mindkettő retró kivilágított csúszkával. Amikor pedig mobileszközét szeretné feltölteni, a SEAT Leon akár 15 W-os vezeték nélküli gyorstöltést is tud biztosítani hűtött technológiával.

leon

A Barcelonában, a vállalat martorelli létesítményeiben tervezett és fejlesztett SEAT Leon gyártása 2024 májusában elkezdődött, és hamarosan a magyar piacra is megérkezik.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.