Porsche Inter Auto Hungaria Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Dupla biztonság – Egyaránt öt Euro NCAP csillag az ID. Buzz és az új Amarok számára
2022.12.14.
Újdonság a Volkswagentől

Dupla biztonság – Egyaránt öt Euro NCAP csillag az ID. Buzz és az új Amarok számára

Hannover/Budapest, 2022. december 14. – Az Euro NCAP európai tesztszervezet december 8-án közzétette legfrissebb járműbiztonsági teszteredményeit. Az ID. Buzz és az új Amarok révén a Volkswagen Haszonjárművek nem is egy, hanem mindjárt két, műszakilag egymástól teljesen eltérő modellje részesült „Nagyon jó” („Very good”) minősítésben – mindkettő a legmagasabb, ötcsillagos értékelést szerezte meg.

VW

Az új ID. Buzz* – a Bulli sorozat új korszakaként – piaci bevezetését követően már néhány héten belül számos díjat és kitüntetést nyert el, amelyek sora most egy újabb elismeréssel bővült: öt csillag a járműbiztonságért az Euro NCAP részéről.


Ez mind az ütközés-, mind az utasvédelem terén kiemelkedő összpontszámot jelent, egyben a gazdag felszereltséget is jelzi, amely a balesetek megelőzésének kiterjedt és gyakorlati technikáira is kiterjed.


Az ID. Buzz alapfelszereltsége vezető- és utasoldali első légzsákot, első oldallégzsákokat, függönylégzsákokat és központi légzsákot foglal magában. A bennülők védelmére adható maximális pontszám 92 százalékát begyűjtve, a légzsákok és a megfelelően kialakított karosszériaszerkezet együttesének köszönhetően kiváló eredményt ért el a hannoveri elektromos egyterű-modell.


Akárcsak az ID. Buzz, az új Amarok** is igen magas pontszámot ért el a töréstesztek során. A Volkswagen Haszonjárművek jövő év első felében a piacra érkező, új pickupja szintén ötcsillagos minősítésben részesült az Euro NCAP tesztszervezet részéről.


Amint az ID. Buzz esetében, itt is a robusztus karosszériaszerkezet, illetve a korszerű asszisztens- és vészfékrendszerek egész sorának kombinációja eredményezi e tekintélyes elismerést. A pickup térdlégzsákokkal is rendelkezik. Az Amarok frontális és oldalütközési tesztjeinek kiváló eredményeit a Volkswagen-specifikus gyerekülésekkel sikerült elérni.


Az Euro NCAP a balesetek megelőzését is magas pontszámokkal ismerte el. Az ID. Buzz és az új Amarok modellekben egyaránt számos – az alapkivitelhez tartozó és/vagy extraként rendelhető – asszisztens- és vészfékrendszer áll a vezető rendelkezésére, amelyek szintén meggyőzték a tesztelőket. A „Biztonsági segédrendszerek” („Safety Assist”) kategóriában ennek megfelelően a megszerezhető pontok 90 százalékát (ID. Buzz), illetve 84 százalékát (Amarok) sikerült begyűjteni.


A többi eredmény részletesen: www.euroncap.com



* ID. Buzz Pro – Elektromosenergia-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 21,7 - 20,6; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 0. Ehhez a járműhöz csak a WLTP szerinti üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek állnak rendelkezésre, az NEDC szerintiek nem.


** Ez a jármű egyelőre nem kapható kereskedelmi forgalomban.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.