Porsche Inter Auto Hungaria Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A ŠKODA OCTAVIA nyerte a 2020 -as „Világ Év Női Autója” díj „Családi autó” kategóriáját
2021.04.13.
Újdonság a ŠKODA-ról

A ŠKODA OCTAVIA nyerte a 2020 -as „Világ Év Női Autója” díj „Családi autó” kategóriáját

A ŠKODA OCTAVIA diadalmaskodott a 2020-as „Világ Év Női Autója” („Women’s World Car of the Year 2020”) díj „Családi autó” („Family Car”) kategóriájában, ami a cseh autógyártó első sikere az immár tizedik alkalommal kiosztott, s kizárólag autós szakújságírónők által odaítélt nemzetközi díjak szavazásán. Az összesen kilenc kategóriagyőztes között a ŠKODA „bestsellere” még az összesített győzelemért is versenyben van. A 2020-as a „Világ Év Női Autóját” március 8-án, azaz a Nemzetközi nőnapon hirdetik ki. A zsűrit Argentínától Új-Zélandig 38 ország összesen 48 újságírónője alkotja.

Skoda

A ŠKODA OCTAVIA negyedik generációja elődjéhez képest érzelmekben még gazdagabb és dinamikusabb formavilága mellett még tágasabb térkínálattal, tovább növelt kényelemmel, valamint a legmagasabb szintű aktív és passzív biztonsággal, illetve a legkorszerűbb connectivity-megoldásokkal szolgál. Mindemellett a ŠKODA-modellekre jellemző kiemelkedő funkcionalitása és ötletes részletmegoldásainak sokasága is ideális családi autóvá avatja, de az OCTAVIA gazdaságosabb és környezetkímélőbb is, mint valaha, mivel a ŠKODA a modellsorozat történetének eddigi legsokrétűbb hajtásrendszer-választékával kínálja. Limousine és COMBI karosszériaváltozataiban egyaránt gazdaságos benzin-, dízel- és földgázüzemű (CNG) motorokkal, valamint hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) és mild-hibrid technikával, illetve első- és összkerékhajtással is kapható, teljesítménypalettája pedig a 81 kW (110 LE) és 180 kW (245 LE) közötti tartományt öleli fel.

A „Világ Év Női Autója” („Women’s World Car of the Year”) díjakat 2011 óta osztják ki, s a zsűri kizárólag autós szakújságírókból áll. Az idén 38 országból összesen 48 zsűritag értékelte a 2020 január és december között bemutatott összes új modellt, illetve jelölt ki előzetesen a kilenc kategória mindegyikében három-három döntőst. Az OCTAVIA a „Családi autó” („Family Car”) kategóriában bizonyult sikeresnek, s most az összessített győzelemért küzd. A 2020-as a „Világ Év Női Autóját” március 8-án, vagyis a Nemzetközi nőnapon hirdetik ki. Az értékelési kritériumok között például a biztonság, a minőség, az ár, a dizájn, a menetkényelem és a környezetkímélő üzem is szerepel.

Nemzetközi díjakat gyűjt az új OCTAVIA

A 2020-as „Világ Év Női Autója” („Women’s World Car of the Year 2020”) egyik kategóriájában aratott győzelmével az új OCTAVIA folytatja a nemzetközi díjátadókon elért, mély benyomást keltő sikersorozatát. 2021 februárjában a német auto motor und sport szakmai magazin 2021-es „Legjobb autók” („Best Cars 2021”) olvasói szavazásán az importmodellek mezőnyének „Kompaktkategóriájában” győzedelmeskedett. Az OCTAVIA már 2020 utolsó negyedévében is rangos díjakat nyert el, többek között Ausztria, Németország és Svájc jelentős exportpiacain. Különösen a családi autók között teljesített jól 2020 októberben a brit Auto Express magazin szavazásán, ahol az „Év Autója” („Car of the Year”) összesített győzelem mellett a „Kompakt családi autó” („Compact Family Car”) kategóriában az „Auto Express Újautó-díj” („Auto Express New Car Award”) kitüntetését is megszerezte, a német AUTO Straßenverkehr szakmai magazin olvasói pedig 2020 júniusban a 25 ezer euró alatti modellek „Legjobb dizájn” („Best Design”) kategóriájában az „Év Családi Autójává” („Family Car of the Year”) választották.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.