Porsche Inter Auto Hungaria Hírek

Tapasztalja meg a legmagasabb szintű teljesítményt és váljon a CUPRA törzs részévé. Fedezze fel CUPRA kedvencét most.

  1. Hírek
  2. A MOONCITY bemutatja: CUPRA Born
2022.02.23.
Újdonság a CUPRA-ról

A MOONCITY bemutatja: CUPRA Born

A sikeres múlttal rendelkező autógyártók körében nem túl gyakori manapság, hogy teljesen új márkanévvel jelennek meg a piacon. A SEAT mégis erre az útra lépett, és külön márkává emelte a CUPRA nevet, hogy érzelmekkel teli, drámai dizájnnal, hamisíthatatlan vezetési élménnyel és sportossággal ugorjon fejest az elektromobilitás világába.

CUPRA

A cég első 100%-ban elektromos modellje a Volkswagen csoport MEB platformjára épülő CUPRA Born, ami a SEAT barcelonai dizájn stúdiójának munkája, és egyben annak igazolása, hogy az elektromos autó nem feltétlen kell racionális döntés legyen. Létezik az érzelmekre, az érzékszervekre ható alternatíva is. A Born tökéletesen illeszkedik a Cupra sportos formavilágába, amit elöl a cápatekintetet idéző full LED fényszórók, hátul pedig a keresztben végigfutó fénycsík tesz teljessé.

Image

A 2767 mm-es tengelytáv mellé a 4322 mm-es CUPRA Bornba egy 385 literes csomagtér is elfért, így a dinamikusabbra szabott futóműért nem kell lemondani a praktikusságról sem. A CUPRA saját sportfelfüggesztése, a progresszív kormányzás, és az alacsonyabbra állított hasmagasság biztosítja, hogy a CUPRA Born vezetési élményével kiemelkedhessen az MEB platformos elektromos autók sorából.

A CUPRA Born összesen háromféle, 110, 150 és 170 kW-os teljesítményű verzióban készül. Ez utóbbi már az e-Boost csomaggal értendő, ami 6,6 mp-es 0-ról 100 km/h-ra való gyorsulást biztosít az autónak. Az állandó mágneses szinkronmotor a hátsó tengelyeket hajtja.

A legkisebb teljesítményű változat 45 kWh-s nettó kapacitású akkuval készül, míg az erősebb modellekbe 58 illetve 77 kWh-s energiatároló kerül. A legnagyobb akkus verzió a WLTP mérési ciklus szerint akár 540 km-es hatótávra is képes lehet, de ez az érték a legkisebb változatnál is eléri a 340 km-t. Az alacsony fogyasztást az opcionálisan elérhető hőszivattyú is segíti.

Image
Image

A CUPRA Born az európai szabványnak számító CCS csatlakozón keresztül tölthető. Otthon és célállomáson váltakozó áramról (AC), útközben pedig egyenáramról (DC) képes energiát felvenni. Ez utóbbinak a maximális teljesítménye 125 kW, amivel a folyadékhűtéses akkumulátor 5%-ról 80%-ra nagyjából 35 perc alatt tölthető fel. Az otthoni töltéshez az autó hordozható EVSE-je („töltő”) vagy külön megvásárolható fali EVSE is használható. Ez utóbbival nem csak gyorsabbá, de kényelmesebbé is tehető a mindennapi töltés. 

2021 végén a CUPRA Born egyike volt annak a 6 modellnek, amelyet az európai szakújságírók beválasztottak az év autója verseny döntőjébe. A győztest február 28-án délután 5 órakor hirdetik ki. Izguljunk együtt a Bornért!

Image

Látogass el az Erzsébet téren lévő MOONCITY Pop-Up Store-ba, ahol most személyesen is megnézheted a CUPRA Born-t!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.